Verslag ouderraad 16 september 2013

Verslag van de vergadering van de ouderraad vbs De Bolster Neerijse

Datum: 16 september 2013

Aanwezig: Frank, Ria, Dirk, Tessa, Maud, Kris, Annelore, Peter M., Iris, Bart, Nina

Verontschuldigd: Peter H., Karen

School: Els, meester Martijn

Mosselfeest:

 • Het mosselfeest gaat dit jaar door op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2013.
 • Er worden elk jaar propere mosselen aangekocht, om de kwaliteit te blijven garanderen kuisen we de mosselen ook nog zelf. Vorig jaar hadden we iets minder helpende ouders dan de voorbije jaren. Dus dit jaar moeten we zeker alle ouders en de ouders van het 6de leerjaar nog eens aansporen. Vorig jaar hebben de kinderen van het 6de leerjaar geholpen bij de voorbereidingen en het afruimen tijdens het mosselfeest. Dit was een succes dus het wordt dit jaar herhaald. Meester Martijn zorgt voor de organisatie (kleine groepen in de keuken, tafels klaarzetten, bestek rollen, hapjes voor kinderen maken).
 • Dit jaar waren er te weinig afwassers. Een voorstel is om de mosselpotten buiten met een sproeier af te sproeien. We bekijken of dit mogelijk is.
 • Op het zomerfeest vorig schooljaar hebben we voor het eerst vegetarische burgers geserveerd. Dit was een succes. We opteren om de vegetarische balletjes te schrappen en te vervangen door de vegetarische burgers. En dit laatste ook duidelijk op de uitnodiging te vermelden.
 • De quizvragen aan tafel waren een succes. We zouden dit jaar hetzelfde concept willen en het misschien ook uitbreiden naar iets voor de kinderen.  Ieder jaar staat er de TV (of beamer) voor kids, we denken dit te supprimeren. Een alternatief zou kunnen zijn om gezelschapsspelen te organiseren. Maar hiervoor hebben we weer helpende handen nodig. De dochters van Dirk zouden hier graag helpen met de voorbereiding.
 • Alsook werd de vraag gesteld om buiten een tent te plaatsen waar de kinderen kunnen spelen. We bekijken of dit een optie is.
 • Dan het probleem wachtende mensen. Een oplossing zijn de aperitiefhapjes. Moeten we ook denken aan iets voor de kinderen?! We dachten aan een prikkertje met salami/kaasjes/kertomaat/komkommer, olijven. En wat de aperitief voor volwassenen betreft dachten we dit jaar aan een cocktail met en zonder alcohol.

Kerstconcert:

 • Dit schooljaar is het weer tijd voor een kerstconcert op 13 &14 december 2013.

Fuif:

 • Wie wil feesten moet dit jaar zeker zaterdag 22 februari 2014 blokkeren in zijn agenda. We gaan voor een iets ander concept. We feesten samen, kinderen en ouders, doorlopend van 18u tot…

Zomerfeest:

 • Op zondag 22 juni willen ook wij feesten dat het officieel zomer is!
 • Ieder jaar merken we op zondagochtend dat er te weinig volk aanwezig is op de wei om op tijd klaar te geraken. Hebben we meer mensen nodig of schrappen we activiteiten?  Hoe pakken we dit aan?  Graag ieders ideeën.
  • Visjes vangen. Fantastische traditie die behouden blijft, maar is het dit jaar niet eens tijd om ook iets leuks te zoeken voor de ouderejaars? Indien er iemand een alternatief heeft, laat het ons weten.

GIMME; het nieuwe communicatiemiddel van de school:

 • We zouden als ouderraad graag beheerder worden van een kanaal op GIMME. Op deze manier kunnen we ouders beter, sneller en doelgerichter bereiken. Tot nu toe verliep de communicatie via een soort blog-site (WordPress). Deze zullen we het eerste jaar zeker nog behouden, bij wijze van overgangsfase. De verslagen van de ouderraad blijven gewoon op de wordpress site komen omdat deze volledig open is en Gimme een gesloten systeem is.  Op deze manier kunnen ook andere geïnteresseerden, schoolbestuur ed, de verslagen raadplegen
 • De ouderraad is ook terug te vinden op FACEBOOK.  Wie wil het beheer van deze account op zich nemen?
 • Het deel van de ouderraad op de schoolsite willen we wat aantrekkelijker maken.  Duidelijk met naam melden wie de actieve leden zijn (eventueel met foto) zo dat ouders weten wie ze kunnen aanspreken.
 • De school organiseert binnenkort middagactiviteiten (vb. gezelschapsspelen en dergelijke) om verveling tijdens speeltijden te vermijden. We vroegen om ouders hiervan op de hoogte te brengen via GIMME (en via leerlingenraad). Een project dat dit jaar wordt gestart!

Schoolfruit:

 • Er waren enkele opmerkingen over het fruit dit jaar. Het gaat dan niet over de kwaliteit van het fruit, dan wel over het af en toe niet rijp zijn van het fruit. De school heeft dit besproken met de leverancier en er zal werk van worden gemaakt. Wat de betrouwbaarheid betreft was de levering slechts 2 of 3 keer te laat, dit was een uitzondering.

Conflicten:

 • Zoals in elke school waren er bij ons dit jaar conflicten tussen leerlingen. De school werkt hieraan en probeert conflicten zo goed mogelijk op te lossen.
 • Indien de school niet meer in staat is een conflict op te lossen staan ze open om externe mensen erbij te betrekken.
 • Eventueel opmaken van een plan “zo wordt een conflict bij ons op school aangepakt” dat kan ingekeken worden door de ouders.  Dit zou een deel van de eventuele roddels kunnen ondervangen. (vb. Peter Marchal).
 • Wat we zeker belangrijk vinden is dat bij het stellen van een conflict er een goede uitwisseling is tussen school en ouderraad. Dit mits het garanderen van het recht op privacy van kinderen en ouders.
 • De start van de middagactiviteiten (zie hierboven vermeldt) is een project om eventuele conflicten te voorkomen in de toekomst.

Wandelrij:

 • De wandelrij is een fantastisch initiatief. Om de wandelrij te kunnen blijven garanderen stellen we voor om een doodle op te stellen waar iedereen zijn voorkeuren kan opgeven. (Tessa stelde ook voor om de Burgemeester aan te spreken over dit initiatief).

 Varia :

 • We zouden het leuk vinden dat de ouderraad nog een beetje versterking krijgt. Iedereen welkom natuurlijk, maar we denken specifiek aan ouders van de kleuterklassen. Natuurlijk geen verplichting om in de ouderraad te komen, een helpende hand is ook al veel waard!
 • Dit schooljaar hebben we geen verplichte aanwezigheid meer op de jeugd-, sport- en cultuurraad. We zouden wel graag via mail onze appreciatie hiervoor geven. Is lid blijven nog noodzakelijk en zijn de verslagen terug te vinden op de site van de gemeente of kunnen we deze nog blijven ontvangen via mail?
 • Een voorstel van Kris om volgend jaar een evenement voor ouders te organiseren. Een soort van “spelenwinkel” waar ouders gezelschapsspelen kunnen ontdekken en eventueel ook aankopen. We zouden dit willen organiseren in de periode vóór Sinterklaas en Kerst.  De winkel heeft een site.  http://www.idiaal.be
 • Ieder jaar wordt er een klusjesdag georganiseerd. We vroegen ons af of het dit jaar niet eerder een afbraakdag moet worden met de vooruitzichten van de nieuwbouw.  Wordt vervolgd.
 • Dit jaar heeft ook iedere ouder een brief ontvangen met een zeer duidelijke uitleg over wat de ouderraad allemaal verricht. Dank aan Tessa voor het opstellen van deze brief!

VOLGENDE VERGADERING gaat door op DINSDAG 12 NOVEMBER 2013.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized, Verslagen en vergaderingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s