Verslag ouderraad 15 mei 2013

 

Verslag van de vergadering.

Datum: 15 mei 2013

Aanwezig: Peter M., Kris, Tessa,Fabienne, Frank, Maud, Karen, Annelore, Iris, Peter H, Bart, Annick.

Verontschuldigd: Nina

School:Els

Fuif:

De datum voor de fuif van volgend jaar dient nog te worden vastgelegd.  Dit zal gebeuren aan de hand van de voorkeursdata die Meester Martijn opgegeven heeft voor de sneeuwklassen van volgend jaar.  Els zal deze doorgeven aan het organiserend comité van de fuif.

Voorlopig is dat vastgelegd op 8 februari 2014.

Bier van de ouderraad:

 • Annelore vraagt meer info betreffende wat we juist zoeken.  Het doel is het bier te kunnen aanbieden als geschenkidee voor de feestperiode.  Op welke termijn dienen wij dan te bestellen?  Eventueel kan er een geschenkverpakking gemaakt worden met een glas en bierviltjes?
 • Voor het zomerfeest is aan de Kroon de vraag gesteld of zij eventueel bier kunnen leveren.  Dit zou dan bier zijn van het vat.  De mensen van de Kroon gingen dit bespreken en begin juni een antwoord geven.

 

Zomerfeest:

 • Het zomerfeest gaat dit jaar door op zondag 23 juni.
 • Er wordt voor gekozen om een tent te huren zoals deze die met Neerijse kermis geplaatst is.  De tent met Neerijse kermis is 20x15meter en kost ongeveer 500 Euro.  Een kleinere tent, 15x15meter, zou op engeveer 400 euro komen.  De effectieve kost voor de tent komt op 440 Euro.
 • Net als 2 jaar geleden zal er terug een free podium georganiseerd worden.  Er wordt gekeken of we de inkleding wat kunnen actualiseren.  Er worden inschrijvingsformulieren opgesteld om mee te geven aan de kinderen.
 • Het podium is gereserveerd bij de gemeente maar waarschijnlijk zal het opstellen van dit podium op de wei nogal moeilijk zijn.  Er wordt gekeken of er geen boer uit de buurt is die een wagen of dergelijke wil uitlenen aan ons.
 • Voor de update van van de inkleding is het misschien geen slechte zaak indien er bij de ouders gezocht wordt naar mensen met een hoog showbizgehalte als presentator/presentatrice en jury.  Ook hiervoor zal er een brief meegegeven worden aan de kinderen.
 • Er wordt beslist om de springkastelen gratis te maken.  Dit maakt dat degene die bij het springkasteel staat zich volledig kan concentreren op de veiligheid en de springtijd en geen rekening meer hoeft te houden met het al dan niet laten afstempelen van de speelkaarten.  Er wordt een bel of een megafoon gezocht om het einde van de springtijd aan te kondigen en er worden extra dranghekken gevraagd om de zonde van de stormbaan beter af te bakenen.
 • Er wordt gekeken of er een alternatief kan geleverd worden voor de bestaande straatborden.  Dit zal gebeuren met de hulp van “Westickit” waarvan de kinderen bij ons op school zitten.  Het mogelijke probleem is de termijn waarop we de borden kunnen hebben.  Eventueel zullen de borden iets later geplaatst worden.
 • Om het drinken van wijn op de wei te bevorderen zullen er wegwerp wijnglazen aangekocht worden.
 • Er wordt een manier gezocht om in geval van slecht weer toch nog wat sfeer te houden en warme dranken aan te bieden op de wei.  Vanaf dit jaar zal er ook dessert aangeboden worden op de wei.

 

Schoolraad:

Kris en Peter M blijven lid van de schoolraad.  Frank wordt het nieuwe lid van de schoolraad.

Gemeentelijke adviesraden:

Er dient nog een nieuwe afgevaardigde te worden gekozen voor de jeugdraad en de verkeersraad.  Beide komen ongeveer 6 maal per jaar samen.  Hoewel het voor velen absurd lijkt dat wij als ouderraad deel moeten nemen aan dergelijke raden is het, voor het gebruik van de zalen en materiaal van de gemeente, van groot belang dat we dit blijven doen.

 • Annick zal de jeugdraad opvolgen tot 1 september 2013.
 • Tessa en Annelore zullen de verkeersraad volgen.

 

Speelweide:

Er is een vraag gekomen van Jan (Papa van Lila 2KK) om een stuk van de speelweide in onderpacht te nemen van de school om een boomgaard aan te planten.  Hij zou het volledige project financieren en onderhouden en in samenspraak met de school trachten een leerrijk project voor de school te starten.  De raad van bestuur vraagt om hierrond een werkgroep samen te stellen bestaande uit de architect, iemand van de leerkrachten, iemand van de ouderraad en Jan om te kijken wat de mogelijkheden zijn in functie van de toekomstige bouwwerken.

Diverse:

 • Peter stopt als voorzitter van de ouderraad maar zal wel lid blijven.  De functie van voorzitter is dus vacant.  Kandidaten kunnen zich tijdens de laatste vergadering van het jaar

 

Volgende vergadering op donderdag 27 juni om 20u15 in de kroon.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Verslagen en vergaderingen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s