Verslag ouderraad 25 maart 2013

Verslag ouderraad 25 maart 2013.
Aanwezig: Peter M, Tessa, Kris, Annick, Nina, Fabienne, Frank, Iris, Annelore.
School: Juf Els, Juf Fine (4e lj)
Verontschuldigd: Karen, Maud, Filip, Peter H, Bart.

Fuif:
• De opbrengst van de fuif was dit jaar iets lager dan de vorige editie. De crisis laat zich voelen.
• Er wordt een voorstel gelanceerd vanuit de werkgroep om de kinderfuif te verschuiven naar de namiddag, van 15 tot 18u, in de hoop dat er meer ouders terugkomen voor de ouderfuif.
• Er waren nogal wat hot-dogs over. De bestelling voor de komende editie zal aangepast worden.
• Er wordt reeds geïnformeerd welke data de zaal volgend beschikbaar is en eventueel zal er reeds een optie genomen worden op 1 of meerdere data.

Sneeuwklassen:
• Evaluatie: Het was weer een zeer geslaagde editie. De organisatie was vlekkeloos en het hotel charmant.
• Van een aantal ouders zijn er vragen gekomen naar alternatieven. Moet alles op 1 enkele meerdaagse uitstap gezet worden in het 6e of kan het budget gespreid worden over enkele jaren en meerdaagse uitstappen gespreid worden? 4 jaar geleden is er een bevraging geweest van de school uit betreffende de toekomst van de sneeuwklassen in functie van de invoering van de maximumfactuur. Er is toen gekozen voor het behoud van de sneeuwklassen. Er zal een bevraging gedaan worden bij de andere leerkrachten of zij het een goede zaak zouden vinden indien er aan de jongere kinderen ook een meerdaagse uitstap kan worden aangeboden. Deze kan eventueel van korte duur en low-budget zijn.

De school heeft terug reclame ontvangen van een firma die kaartenacties doet voor scholen. Hierbij ontwerpen de kinderen een kaart en wordt er door de firma een postkaart van gemaakt. Deze kunnen dan verkocht worden. De niet verkochte kaarten worden teruggenomen. De standaard doorlooptijd van het volledige proces is ongeveer 6 weken. Enkele jaren geleden hebben wij eens een dergelijke actie gehouden. De vraag wordt gesteld of wij dit nogmaals willen doen. Er wordt gesteld dat een dergelijke actie mooi zou zijn rond de kerstperiode in de jaren dat er geen kerstconcert gehouden wordt. In het komende schooljaar, 2013-2014, is er terug een kerstconcert voorzien.

Bier van de ouderraad: voorlopig is het nog afwachten. De mensen van de brouwerij zijn momenteel nog druk bezig met het werken naar de opening. Deze is voorzien eind april. Annelore vraagt op een rustiger moment nog na wat de opties zijn. Eventueel kunnen we dit bier schenken op het zomerfeest.

Schoolraad: Zoals reed tijdens de vorige vergadering gemeld dient de schoolraad terug te worden samengesteld voor een periode van 4 jaar. Gezien het lage aantal aanwezigen wordt dit punt naar de volgende vergadering doorgeschoven. De vraag naar eventuele kandidaten om in de schoolraad te zetelen zal per mail vooraf rondgestuurd worden.

Oproep voor computers: Met de 2 nieuwe smartborden en wat uitval dient de school dringend te investeren in een aantal “nieuwe” PC’s. Heeft er iemand de mogelijkheid om degelijke toestellen voor een lage prijs aan de school te bezorgen? Gelieve wel steeds vooraf de specificaties door te geven aan Els zodat zij deze kan bekijken met meester Tom, de ICT coördinator. Het is niet de bedoeling dat de school dienst doet als containerpark voor afgeleefde PC’s.

Jeugdraad:
• Er is een nieuwe schepen die deze zaken behartigt, namelijk Philippe Vervoort.
• Het schepencollege wil de Huldenbergse feesten , gehouden begin oktober, interactiever maken en zoekt hiervoor contact met de verenigingen van Huldenberg. De bedoeling is dat de deelnemende verenigingen een stand bemannen tijdens de feesten en deze naar eigen goeddunken inrichten en uitbaten. De vraag stelt zich of wij hieraan willen meewerken rekening houdende dat de feesten doorgaan op 2 tot 3 weken voor ons jaarlijks mosselfeest.
• Op 21 mei zal er een spreker komen rond grenzen stellen. Deze organisatie zal doorgaan in de gemeentezaal van Neerijse en is een samenwerking tussen de school en de gemeente.
• Kan er iets gedaan worden rond veilig internetten voor kinderen? Er zal getracht worden een informatiefolder met praktische tips en links op te maken die meegegeven kan worden met de ouders. Els informeert hieromtrent bij meester Tom (ICT).

Verkeersraad:
• De nieuwe schepen van verkeer is Walter Craps
• Tijdens de verkeersraad is er een stand van zake gegeven betreffende de werken aan de gewestweg.
• De eerder aan het gemeentebestuur gestuurde lijst met werkpunten omtrent verkeer, opgemaakt door de werkgroep, zullen nogmaals doorgestuurd worden aan het nieuwe gemeentebestuur.

De school heeft zijn 2 nieuwe smartborden in ontvangst mogen nemen en dankt daarvoor. De door de kinderen gemaakte tekeningen zullen als versiering gebruikt worden bij één van de komende activiteiten.

Feest:
• Op 23 juni gaat het jaarlijkse zomerfeest van de school door.
• Indien er mensen zijn met nieuwe ideeën voor het zomerfeest mogen ze deze steeds aan Kris bezorgen. ( dhondtbruyndonckx@telenet.be)

Volgende vergadering maandag 13 mei om 20u15.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Verslagen en vergaderingen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s